Na het spelen banen vegen

09 mei 2024

Graag brengen wij het banen vegen na het spelen nogmaals onder de aandacht. Er zijn onlangs bordjes geplaatst met het verzoek na het spelen de banen te vegen. Helaas zijn er nog steeds spelers die daar geen gehoor aan geven.  Het is erg belangrijk dat de banen na het spelen geveegd worden op de juiste manier.  Lees verder voor meer uitleg over het vegen van de banen. 


1. Vegen van de banen vergt minder onderhoud.
Minder onderhoud betekent minder kosten hetgeen betekent dat er meer geld overblijft voor andere nuttige en aangename zaken die ten goede komen van de club en haar leden.


2. Rode korrel wordt beter verspreidt over de gehele baan wat bespeelbaarheid ten goed komt.


3. Iedereen vindt het fijn om op een (goed) geveegde baan te spelen. Een egaler oppervlak speelt fijner. Bij oneffenheden stuit de bal onzuiver (bad bounces). Op een goed geveegde baan is ook de balafdruk beter zichtbaar (denk aan in / uit geslagen ballen).


4. Achter en ook naast de baan vegen zorgt ook voor mindere vorming van mos op die plekken (minder kans op onverwachteglijpartijen plus extra onderhoud en kosten).

DUS:

GRAAG NA HET SPELEN DE BANEN VEGEN !

VEGEN DOE JE ALS VOLGT:
Sleep van voor naar achter en terug (geen cirkel van buiten naar binnen).
Niet alleen het speelveld slepen, maar ook achter de baseline en naast de baan (beiden tot het hek) plus de helft van de midden-uitloop.

Dank voor jullie medewerking.


De parkbeheerder

Nieuwscategorieën Parkbeheer

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Wij zijn bereikbaar via ons emailadres.

Tennispark Rijnvliet

Sportpark Rijnvliet 1
3545 EA Utrecht

KVK-nummer

40479155