Tenniskids

De KNLTB heeft goed nagedacht over wat belangrijk is het tennissen van kinderen en dit heeft een programma geschreven dat ‘ Tenniskids’ heet. 
Tenniskids is belangrijk! Hieronder leggen we uit wat "Tenniskids" is, waarom het belangrijk is en hoe het is opgebouwd.
 
Wat is Tenniskids?
Tenniskids is de nieuwe manier van lesgeven aan kinderen onder de 10 jaar. Met aangepaste materialen en technieken biedt het programma van Tenniskids kinderen een makkelijkere en aantrekkelijkere manier om tennis onder de knie te krijgen. Fasegewijs leren zij omgaan met bal, racket, speelveld en spelsituaties, waardoor zij goed opgeleid het uiteindelijke “echte” tennis gaan spelen.  
 
Waarom is Tenniskids belangrijk?
Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally’s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het lang bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk! Een stimulerend Tenniskidsprogramma speciaal ontworpen voor kinderen biedt hen de mogelijkheid tennis op een ‘toffe’ manier te leren, tennis is namelijk fun!  
 
Hoe is Tenniskids opgebouwd?
De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die kinderen doormaken. Lees meer over Tenniskids en de verschillende fasen. 

Lees meer over Tenniskids en de verschillende fasen.

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Wij zijn bereikbaar via ons emailadres.

Tennispark Rijnvliet

Sportpark Rijnvliet 1
3545 EA Utrecht

KVK-nummer

40479155